Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2010 17:01 - Cadillac WTF: вечен автомобил с ядрен двигател
Автор: everyone09 Категория: Технологии   
Прочетен: 1354 Коментари: 0 Гласове:
0



Живеем във времена, когато и най-смелите идеи на писателите-фантасти стават реалност. Така се появиха компютрите, роботите, мобилните устройства и даже автомобили, за каквито преди 20 години можеше само да се мечтае. За пример ще посочим концептуалния автомобил на инженера-изобретател Лорън Кулесус. Неговият проект Cadillac World Thorium Fuel може с право да се счита за най-смелия и нетрадиционен от появилите се през последните няколко години модели.

image

Главната особеност на леката кола е, че всички нейни възли и детайли са разработени за продължителен срок на експлоатация без каквато и да е поддръжка – 100 години. Именно затова Лорънс се е спрял и на необичаен източник на енергия – торий.

image

Освен с впечатляващ дизайн и ядрен реактор в багажника, WTF може да се похвали с оригинална конструкция на колелата, които в този модел са 24 (6х4).

Разбира се, този модел за сега е само концепция и не е ясно дали някога ще влезне в серийно производство. Не се знае и дали той ще издържи 100 години на нашите пътища. Но пък за 100 години може би ще ги оправят...



Тагове:   двигател,   автомобил,   ядрен,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: everyone09
Категория: Технологии
Прочетен: 119790
Постинги: 43
Коментари: 3
Гласове: 37
Архив